pondelok 9. júna 2014

Weleda šalviový dezodorant

Ahojte!

Dneska by som vám chcela predstaviť môjho pomocníka v boji proti nepríjemnému zápachu z potu, a to Weleda šalviový dezodorant. Musím sa priznať, že čím ďalej, tým mi je značka Weleda viac sympatická. O úžasnom mandľovom kréme ste sa mohli dočítať tu a ani dezodorant za ním v kvalite nezaostal. 
Aký je rozdiel medzi dezodorantom a antiperspirantom? Celkovo možno povedať, že dezodorant vo všeobecnosti bojuje s nepríjemným zápachom potu tým, že neutralizuje baktérie, ktoré ho spôsobujú, zatiaľ čo antiperspirant obmedzuje činnosť potných žliaz. Samotný pot nesmrdí. Za jeho nepríjemný zápach môžu baktérie, ktoré sa nachádzajú na pokožke a rozkladajú ho. S pomocou dezodorantu si ale dokážeme zachovať celodennú sviežosť.

Samotná šalvia má všestranné využitie. Potlačuje potenie, vymývajú sa s ňou rany a vredy. Má krvičistiace a protizápalové účinky. Lieči choroby čriev, krvácajúce vredy žalúdka a dvanástnika a zápaly žalúdka. Je výborná pri ženských ochoreniach a klimakterických problémoch, kde by nemala chýbať v čajovej zmesi, ktorou sa liečime. Znižuje hladinu cukru v krvi, preto ju pridávame aj do diabetických čajovín. Zvonka sa používa odvar vo forme kloktadla pri zápaloch úst a hrtana a vo forme obkladov pri starých, ťažko sa hojacich a stále mokvajúcich ranách a na dezinfekciu.Okrem toho sa využíva aj pri varení. Má ostrú, korenistú až štipľavú vôňu a chuť. Používame hlavne mladé koncové výhonky rastlín. Čerstvými, ale i sušenými lístkami koreníme jahňacinu, baraninu, teľacinu, hydinu i ryby. Dochucujeme ňou maslo, syr, nátierky, cibuľovú polievku, dusené rajčiaky, pečienku, rôzne plnky alebo i pečené zemiaky. S rozmarínom dodáva zaujímavú chuť mäkkým syrom a maslu. V kuchyni južnej Európy je šalvia najpoužívanejšou koreninou a zložkou väčšiny koreninových zmesí.
Poďme ale späť k Welede. Keďže sa blíži leto, treba nájsť pomocníka, ktorý je jednak k pokožke šetrný, ale zároveň si plní svoju funkciu. 
Aký teda tento dezodorant je?


Dezodorant je balený v krásnej  modrej krabičke, na ktorej sa dočítate bližšie informácie o produkte. Samotný dezodorant sa nachádza v sklenej nádobe, ktorá má objem 100 ml, čo vám zaručí jeho využitie na dlhší čas. Nádobka nie je pod tlakom, čo je netypické pre tento druh výrobkov, obsahuje rozprašovač bez hnacieho plynu a tým je už samotné balenie ekologické a dávam mu zaň veľké plus. 


Šalviový dezodorant obsahuje prírodné éterické oleje zo šalvie, tymiánu, rozmarínu a levandule. Prípravok nebráni pokožke v dýchaní a jeho ďalším plusom je, že je vhodný aj ako deo pri potení nôh. Dezodorant je bez syntetických konzervačných, vonných a farbiacich prísad. Vyrobený je vo Švajčiarsku.

Keď som ho prvýkrát použila, musím sa priznať, že vôňa ma neočarila. Hneď mi to pripomenulo vôňu vody po holení môjho starého otca. Táto vôňa je dosť netypická a nemusí každému vyhovovať. Predsa len, šalvia, tymián a rozmarín nie sú prísady, ktoré by sme bežne v našej kozmetike nachádzali. Časom som si na ňu zvykla a nakoniec sme sa skamarádili natoľko, že si bez tohto dezodorantu svoj deň neviem predstaviť. Weleda to má však premyslené, v ponuke nájdete tento dezodorant aj s inými vôňami a to citrusový a ružový, takže každý si nájde ten svoj. Musím sa priznať, že práve na toto letné obdobie sa mi najviac pozdáva citrusový, mám rada svieže letné vône.

Odkedy požívam tento dezodorant, mám pocit, že sa menej potím a keďže je tento dezodorant výraznejší, zápach z potu nemá šancu. Keď si večer vyzlečiem tričko, ešte stále cítim vôňu dezodorantu a žiaden pot. Vyslovene fľaky na oblečení nerobí a všetky tričká sú po vypraní bez akýchkoľvek fľakov.

Čo sa týka výdrže, môžem sa naň spoľahnúť celý deň a keďže má až 100 ml balenie, môžete sa spoľahnúť, že vám tento pomocník vydrží veľmi dlho. Ja ho používam každý deň už 2 mesiace a ubudla mi z neho asi 1/5? Veď sami posúďte podľa obrázku. 

Zloženie :
alkohol, voda, citrónová šťava, zmes prírodných éterických olejov, šalviový olej

Výrobok je certifikovaný ako organická (bio) prírodná kozmetika podľa kritérií NaTrue.

Pokiaľ hľadáte skvelý dezodorant, ktorý je k vašej pokožke šetrný, skvele funguje a môžete sa naň spoľahnúť, Weleda je jasná voľba. I keď počiatočná cena nie je najnižšia - 11,89 Eur, treba si uvedomiť, že ide o 100 ml balenie, ktoré vám neskutočne dlho vydrží a je multifunkčné, dá sa použiť aj na nohy. Po jeho spotrebovaná sa dá zakúpiť aj náhradná náplň s objemom 200 ml.

Všetky bližšie informácie o tomto produkte nájdete na stránke Weleda.

Okrem toho vám chcem dať do pozornosti, že Weleda má svoju stránku aj na FB a na nej nájdete mnoho zaujímavých článkov, tipov, súťaží a raz za čas máte možnosť získať aj ich produkty na vyskúšanie. Rozhodne sa oplatí byť ich fanúšikom :-)

A čo vy? Aký je váš obľúbený dezodorant?  

  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára