pondelok 21. septembra 2015

Dovolenkový špeciál II - S kozmetikou na cestách

Ahojte!

Už od moje dovolenky uplynul nejaký čas a vonku máme jeseň, vrátim sa ešte späť do horúcich dní a mám tu pre vás pokračovanie dovolenkového špeciálu a predstavím vám produkty, ktoré som si so sebou zobrala na dovolenku. A čím začnem? Asi s najdôležitejšími výrobkami a tými sú prostriedky na opaľovanie.


Každé ráno 20 minút pred odchodom na pláž som sa natrela opaľovacím výrobkom, aby mojej pokožke bola poskytnutá dostatočná ochrana a produkt sa stihol vsiaknuť do nej a plniť svoj účel.
Sundance opaľovacie mlieko SPF 20 s kokosovou vôňou som vám už vychválila v tomto článku a vo chválení budem pokračovať. Je to skvelý výrobok, ktorý krásne vonia, krásne sa do pokožky zapracováva, nezanecháva žiadne biele fľaky a ochrana pred slniečkom je naozaj dostatočná. Pri jeho používaní som sa nespálila, či už som chodila po pamiatkach alebo sa slnila pri mori. Naozaj, pri svojej cene je to skvelý výrobok.
Po sklamaní s opalovákom od Eucerinu mám voči drahším opalovákom z lekárne rešpekt, ale keďže v poslednom čase mám s Biodermou dobré skúsenosti, dala som jej šancu. A viete čo? Spravila som dobre. Bioderma Photoderm Bronz SPF 30 ma naozaj príjemne prekvapila. Je to minuloročná novinka a po prvom použití sa zaradila medzi mojich obľúbencov. Ide o suchý olej na opaľovanie s vysokou ochranou pred UVA a UVB žiarením na citlivú pleť, celé telo a čo je skvelé, tak aj na vlasy. Je vodeodolný a predlžuje prirodzené opálenie pokožky. Je veľmi príjemne parfumovaný a bez obsahu alkoholu. Vďaka praktickému rozprašovaču sa produkt ľahko aplikuje na pokožku. Je priehľadný, ľahko sa zapracováva do pokožky a nezanecháva mastný pocit. Je to naozaj skvelý produkt, ktorý som si obľúbila. Má však 3 malé nedostatky. Rýchlo ubúda a cenovo sme už trošku vyššie. Ale čo ma na ňom naozaj nahnevalo je, že keď ho používate, máte mastné ruky a tými sa my rozpustil slovenský popis na zadnej strane a keďže je oranžovej farby, zafarbilo mi to veci v plážovej taške. Takže na toto si pri ňom dávajte pozor.
A aby sme mali ochranu pred slniečkom kompletnú, treba chrániť aj naše pery a na to mi slúžila pomáda Regina Sun SPF 30, ktorú som si kúpila minulý rok v Lidli za cenu okolo 1 Eura. Má príjemnú vôňu, ľahkú textúru, takže pery sa s ňou jednoducho pretrú. Patrí medzi tie balzamy, ktoré aj keď máte so sebou a vonku je naozaj horúco, neroztečie sa vám. Je priehľadný a aj keď ten obal nie je nič extra, svoju úlohu plní dokonale.


S opalovákmi však ešte nekončíme. Asi pri pohľade na ne a ich SPF 6 si ťukáte po čele, ale nebojte, nepoužívala som ich cez deň, ale iba navečer, keď už slniečko tak ostro nesvietilo a mala som už aj poriadny základ. Oba obsahujú betakarotén, vďaka čomu je pokožka naozaj krásne opálená. Nubian je u nás stálica, navyše konečne v plastovom obale je praktickejší. Krásne vonia a áno, je to olej, takže ostanete po ňom mastný, ale mne to nevadí.  
Nivea je trošku iná, je to krém žltej farby a bacha, môže vám zafarbiť plavky. Je trošku hutnejší, takže treba ho poriadne rozotrieť. Krásne vonia a je na pokožke príjemný.

Teraz prejdeme k výrobkom po opaľovaní. Keďže morská voda a opaľovanie pokožku nadmerne zaťažujú, chce to poriadnu starostlivosť po opaľovaní. Absolútnym favoritom je pre mňa Balea After Sun sprchový gél. Ak by sa ma niekto opýtal na jeden výrobok, ktorý mi pripomína leto, tak je to tento. To je tak krásna vôňa, že vám to ani neviem popísať a keď budete v DM a objavíte ho tam, určite po ňom siahnite. Ide o sprchový gél po opaľovaní, ktorý má gélovú textúru, chráni pokožku pred vysušením a čistí ju od morskej vody, chlóru a zvyškov opaľovacích prostriedkov. Môj top favorit a mám chuť si ho kúpiť do zásoby a použiť ho v nadchádzajúcom zimnom období, keď mi bude smutno za letom.   
Sundance sprej po opaľovaní je veľmi príjemnou záležitosťou. Vždy po sprche som si ho nastriekala na pokožku tela okrem tváre. Ľahko sa rozotiera a rýchlo sa do pokožky vstrebáva. Nezanecháva mastný film, takže sa môžete hneď obliecť. Obsahuje aloe vera a Panthenol. Má mierne chladivý účinok na pokožke, takže je to príjemné osvieženie, keď je vám teplo.
Aby sme nezabudli na tvár, mám tu Sundance hydratačný krém po opaľovaní. Chráni a skľudňuje slnkom namáhanú pokožku. Má mierne chladiace účinky, rýchlo sa do pokožky vsiakne a neostane mastná. Má gélovokrémovú konzistenciu. Spolu so sprejom tvoria skvelú dvojku.
Na dovolenke treba mať so sebou aj výrobok pre prípad, že dôjde k najhoršiemu a spálite sa. Panthenol pena je asi to naj, čo sa dá zohnať. Je určená na ošetrenie pokožky podráždenej slnečným žiarením a soláriom. Dobre sa rozotiera a rýchlo sa vstrebáva. Našťastie, ja som sa nespálila, takže som ju nemusela použiť.


Ešte ostaneme pri starostlivosti o pokožku tela. Navečer zvyknem používať telové mlieko po opaľovaní, ktoré mi pokožku pekne zhydratuje. Keďže som pri balení prišla na to, že to moje je už po dátume spotreby, nechcela som to riskovať a zobrala som si so sebou Ziaja kokos telové mlieko. Samostatnú recenziu naň nájdete tu. A mám tu pre vás jeden tip! Pokiaľ chcete, aby vaše opálenie vydržalo čo najdlhšie a vyhli ste sa prípadnému ošúpaniu pokožky, pribaľte si so sebou detský olej Aviril. Nie je drahý, jeho balenie vám počas dovolenky vystačí a hlavne, pokožka vám to vráti v podobe pretrvávajúceho opálenia. Viem, že tento olej nebude pre každého, lebo je naozaj mastný. Ale ako sa hovorí, pre krásu sa musí trpieť.       


Neviem ako vy, ale ja pri cestovaní nosím so sebou veľmi rada výrobky v cestovných baleniach. Je to podľa mňa veľmi praktické a spratné. Na dovolenku teda so mnou cestovalo minibalenie šampónu na vlasy od Nivea. Tento šampón nie je zlý, svoju úlohy si plní dobre. Zubná pasta Sensodyne je super a kefka Curaprox je moja stálica.


Mojím veľkým obľúbencom zo sveta vôní je v poslednom čase Parisian Chic od Avonu a keďže ho majú aj v tomto super balení, voľba hneď padla naň. O tejto vôni chystám recenziu, lebo si to naozaj zaslúži, je skvelá. O Balea deo ste mohli čítať tu. A mám tu zástupcov aj od Weledy a to Baby Derma pleťový krém a telové mlieko v mini baleniach. Sú hutnejšie, ale krásne sa roztierajú a keď sa vyskytne nejaké suché miesto, sú skvelými pomocníkmi.


Odlíčená pleť je základom úspechu a neviem čím to je, ale tento rok sa mi na dovolenke extra zhoršila pleť. Na odlíčenie som si zobrala micelárku od La Roche a veru, nie je zlá. Ako pleťovú vodu tu mám Avéne Cleanance a treba chrániť aj pery a mojím favoritom je v tomto Nivea, len keby to malo praktickejšie balenie.


A na záver tu máme zástupcov z dekoratívnej kozmetiky. Snažila som sa zobrať toho čo najmenej, predsa len, líčila som sa iba večer. Najväčším pomocníkom bola paletka The Artiste Collection od MUA. Obsahuje očné tiene, lícenku, bronzér i rozjasňovač, teda veľmi multifunkčné líčidlo :-) Veľkým obľúbencom, čo sa týka pleti, sa toto leto pre mňa stala Gabriella Salvete a jej Flawless Skin Foundation. Síce krytie je slabšie, ale SPF 15 a zjednotenie pleti sú postačujúce, i keď v mojom prípade je potrebný aj korektor. Ním je všetkými ospevovaný Catrice Camouflage. Špirály mám rada od Astoru a bez ich masielka sa ani nehnem, skvelý produkt. Okrem toho to chce trocha farby, a to fialová Miss Sporty, korálová od Avonu a hnedá Rimmel 07 - to boli moje rúže, ktoré so mnou putovali na dovolenku.  A ešte zopár štetcov, či už Elf alebo Real Techniques.

Tak a sme na konci. Bol to asi vyčerpávajúci článok, ale snáď ste sa nenudili. Myslím, že tých vecí nebolo až tak veľa a každá našla svoje využitie.

A čo vy? Aké sú vaše top produkty na cesty?



 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára