pondelok 30. novembra 2015

Na prírodnú nôtu - malý zázrak menom šampúch+vzorka čistiacej peny

Ahojte!

Na mojom blogu ste doteraz nemali možnosť čítať až tak veľa článkov o prírodnej kozmetike. Čo som doteraz skúšala, tak to boli výrobky od Weledy alebo Alverde. Avšak vďaka stránke http://www.biokrasa.sk/ som si rozšírila obzory aj vo svete prírodnej kozmetiky a na vyskúšanie som dostala dva výrobky, o ktorých bude dnešný článok.

Musím povedať, že kontakt s týmto eshopom je na jednotku a veľmi milo ma prekvapilo, že výrobky prišli v obálke prelepenej touto milou červenou páskou. Za to majú u mňa bod navyše :-)


Ponio - Žihľavový šampúch - citrón a rozmarín
Poznáte značku Ponio? Ide o  slovenskú značku ručne robenej kozmetiky - prírodných mydiel, masážnych kociek, dezodorantov a šampúchov. Viac o nej a ich výrobkoch sa dočítate tu.
Mne bol na testovanie od tejto značky zaslaný šampúch. Čo sa skrýva pod týmto tajomným názvom? Nič viac ako tuhý šampón, ktorý je oproti normálnym šampónom menší, spratnejší a hlavne šetrnejší. Je podľa mňa super výrobkom aj na cestovanie, lebo vďaka jeho malým rozmerom, tuhej konzistencii a tým, že nemá veľký obal, sa vám jednoducho vojde všade. Ja som dostala 30g balenie, ktoré by malo vydržať tak dlho ako 200 ml balenie bežného šampónu.   
Šampúch je bez umelých vôní, parabénov a silikónov.
Šampúch mi prišiel zabalený v krásnom papierovom vrecku (eko balenie - nepotrebuje plastový obal), kde na jeho zadnej strane nájdete zloženie i spôsob, ako ho používať. Už z diaľky bolo cítiť jeho vôňu. Keďže ide o žihľavový šampúch - citrón a rozmarín, najviac je cítiť práve po citróne. Je určený pre mastné a normálne vlasy.
Musím sa priznať, že som nemala nijakú predstavu ani očakávania, keďže som podobný produkt ešte nikdy neskúšala. Čo sa týka mojich vlasov, označila by som ich ako normálne, v určitom období mastnejšie, s potrebou umytia tak každé 3 dni. Pri použití bežných šampónov niekedy už tretí deň musím siahnuť po suchom šampóne, lebo vlasy už začínajú byť mastnejšie, čo je viditeľné najmä na ofine. Do boja som teda povolala tento prírodný zázrak a ako obstál?
Šampúch som začala používať presne pred mesiacom a odvtedy si iným výrobkom už vlasy neumývam. Nanášam ho na mokré vlasy, pošúcham ním po nich, rozpením a potom zmyjem tak, ako som zvyknutá pri bežných šampónoch. Myslela som si, že tak ako je to typické pre niektoré prírodné sprchové gély, že ani šampúch nebude ktovieako peniť. Opak je však pravdou. Pení veľmi dobre, dokonca lepšie ako iné bežné šampóny. Urobí nádhernú penu a jeho vôňa je zrazu všade okolo vás. Ja si zvyknem nechať vlasy chvíľu prirodzene uschnúť a dosušiť fénom. Často sa mi pri bežných šampónoch stalo, že pokiaľ som nepoužila ešte ďalší výrobok, vlasy sa mi zle rozčesávali a ďalší deň ráno pôsobili spľasnuto. Pri používaní šampúchu to bolo však inak. Vlasy sa krásne rozčesali, mám pocit že mi aj menej vypadávajú a hlavne ďalší deň majú krásny objem a netrčia na všetky smery. Okrem toho, ešte 3 deň vyzerajú úplne v pohode, suchý šampón išiel úplne bokom a ešte aj 4 deň po umytí vlasy vyzerajú k svetu.
Musím sa priznať, že už dlho som nemala tak kvalitné vlasy, ako po používaní tohto výrobku a to že je prírodný je bonus navyše.
Na začiatku testovania
   
Po mesiaci používania
Cena tohto malého 30g zázraku je 3,80 Eur a jeho 60g balenie stojí 7,20 Eur. Okrem umytia vlasov sa dá šampúch využiť  aj ako mydlo na telo, ako šampón pre psa, či v akútnom prípade na rýchle opranie oblečenia alebo riadu. Tomu sa povie naozaj multifunkčný výrobok :-)
Ja som zo šampúcha úplne nadšená a unesená a určite do budúcna vyskúšam aj ďalšie výrobky od značky Ponio.
Súčasťou balíčka od biokrasa.sk bola aj vzorka od značky Soaphoria. Tá sa v poslednom čase na blogoch často spomína a to najmä pozitívne, tak som sa potešila, že môžem opäť vyskúšať niečo nielen prírodné, ale aj slovenské :-) Viac o tejto značke sa dočítate tu.
Zaslaná mi bola vzorka čistiacej peny na zmiešanú pleť. Úplne sa trafili do môjho typu pleti! I keď ide o vzorku, vystačila ma na 5-6 použití, takže ide o také prvé dojmy z nej.
Táto pena má pleti navrátiť rovnováhu a prečistiť póry do hĺbky. Obsahuje zelený íl - reguluje nadbytočnú tvorbu mazu v pleti, esenciálne oleje rozmarínu, bergamotu a limetky - rozjasnia, osviežia, stiahnu rozšírené póry, tonizujú a podčiarknu čistiace a antibakteriálne účinky a tiež nechtíkový, pupalkový olej a olej tamanu.
Samotná pena mi vonia jemne citrusovo, prírodne, je tuhšej konzistencie, ale následne po nanesení na navlhčenú pleť sa zmení na penu. Ja som ju použila na vyčistenie pleti od make-upu i v deň, keď som sa nelíčila a v oboch prípadoch si s mojou pleťou poradila na jednotku. Pleť je po nanesení krásne jemná, vyčistená a pripravená na ďalšiu starostlivosť. Nemala som po jej použití pocit pnutia, ani že by bola vysušená.  

Plné balenie má 125 ml a jeho cena je 12,50 Eur. Keďže na jedno použitie stačí naozaj malé množstvo výrobku, plné balenie vydrží dlho.
Čo dodať záverom? U mňa sa prírodná kozmetika naozaj osvedčila, s výrobkami som nadmieru spokojná a do budúcna určite plánujem nákup ďalších.
Ak aj vás zaujali tieto výrobky, ich široký výber nájdete na stránke http://www.biokrasa.sk/ a to aj vrátane dekoratívnej kozmetiky.
Týmto ďakujem za ich zaslanie na zrecenzovanie.
A čo vy? Máte radi prírodnú kozmetiku? Aký je váš top produkt?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára