piatok 26. februára 2016

Mary Kay - odličovač očí (nemastný)

Ahojte!

V duchu nových značiek na blogu vám chcem predstaviť výrobky od značky Mary Kay. Aby článok nebol zbytočne dlhý, dneska to bude recenzia len na jeden z nich a na ten druhý si budete ešte musieť počkať :-)

Musím sa priznať, že ešte donedávna som vo svojej zbierke nemala žiaden výrobok tejto značky a moja jediná skúsenosť s ňou bola, keď ma kamarátka líčila na svadbu kamoške a použila na moje extrémne mastné viečky Mary Kay Fixačný krém na očný mejkap a na moje veľké počudovanie a prekvapenie, tiene naozaj krásne a dlho držali. Preto keď sa mi naskytla možnosť vybrať si pár výrobkov na testovanie, veľmi som sa tomu potešila.   

Nedá mi nespomenúť pár slov o tejto značke. Prípravky Mary Kay sú predávané vo viac ako 35 krajinách sveta s celkovým obratom 4 miliardy dolárov a celkový počet nezávislých kozmetických poradkýň prekročil hranicu 3,5 miliónov. Tento jedinečný príbeh úspechu začal takmer pred päťdesiatimi rokmi, keď Mary Kay Ash založila spoločnosť Mary Kay Cosmetics. Dodnes spoločnosť Mary Kay ctí odkaz Mary Kay Ash - inšpiruje, obohacuje a motivuje ženy robiť veľké veci.
 
Spoločnosť Mary Kay je jednou z najväčších kozmetických spoločností zaoberajúcich sa priamym predajom pleťovej a dekoratívnej kozmetiky. Kozmetické prípravky Mary Kay sú predávané výhradne nezávislými kozmetickými poradkyňami, ktoré ponúkajú pohodlné doručenie prípravkov domov alebo do kancelárie a k tomu ďalšie služby, ako je konzultácia ohľadne starostlivosti o pleť šitá na mieru, úpravy vzhľadu na mieru, darčekové služby, svadobné rady a ďalšie! Všetky bližšie info o tejto značke nájdete tu.
 
Čo sa týka priameho predaja a kozmetických poradkýň tejto značky, prípadne komplet líčení  s touto značkou, nemám s tým žiadnu skúsenosť. Takže toto posúdiť neviem. Ale pokiaľ ide o komunikáciu so zastúpením tejto značky, to hodnotím na výbornú.
 
A už sa nebudem ďalej obkecávať a poďme na to!
 
 
 
Mary Kay- Odličovač očí (nemastný)
 
Ako prvý vám chcem predstaviť dvojfázový odličovač očí. Na rozdiel od iných dvojfázovách odličovačov, ktoré sú bežne dostupné,  je nemastný, takže ak vám práve vadí to, že vaše očné okolie býva po odlíčení mastné, ale súčastne potrebujete odtrániť vodeodolné líčenie, zbystrite pozornosť.
 
Odličovač je : 
  • Klinicky testovaný, nedráždi a nespôsobuje alergické reakcie
  • Vhodný aj pre používateľov kontaktných šošoviek
  • Vhodný pre citlivú pleť i citlivé oči
  • Neobsahuje olej a je oftalmologicky testovaný

  • Kľúčové zložky :
  • Poloxamer 184 je čiastiaca zložka, ktorá rozpúšťa oleje, zachytáva nečistoty a pomáha ich tak odstrániť z pleti. Tieto látky môžu často prispieť k penitosti samého produktu.
  • Cyclohexasiloxane rozpúšťadlo:je kvapalina, ktorá napomáha rozpúšťaniu látok.




  • Odličovač sa nachádza v jemne ružovej krabičke s čiernym popisom, z ktorej sa dozviete jeho zloženie, dátum spotreby a základné informácie sa nachádzajú v jej vnútri v priloženom letáčiku.
    Samotný odličovač sa nachádza v plastovej nádobe ružovej farby s čienym víčkom, ktoré sa šróbuje. Balenie hodnotím ako jednoduché, minimalistické, nič prečačkané.
     
    Dôležitejšie je však jeho vnútro. Keďže ide o dvojfázový odličovač, obsahuje 2 zložky : horná zložka odstraňuje vodou nezmývateľný očný mejkap a spodná odstraňuje vodou zmývateľný očný mejkap. Pred použitím ho je teda potrebné pretrepať, aby sa obe spojili a plnili svoju funkciu. Obe zložky sa krásne spoja a je vidieť, že sa od seba oddelia postupne až po nejakom čase.
    Čo je na ňom zaujímavé, je aj jeho netradičný objem a to 110 ml.
     
     
    Čo sa týka aplikácie, tak otvor je menší, takže produktom sa zbytočne neplytvá. Na tampónik si nanesiem primerané množstvo produktu a jemne si oči odlíčim. Po odlíčení necítim žiadne podráždenie očí, štípanie ani nevysušuje očné okolie a to i napriek tomu, že je nemastný. Nie je parfumovaný, takže ak vám práve to pri odličovači vadí, tento by vám mohol vyhovovať.
    Čím je spôsobený jeho zázračný nemastný odličovací účinok? Je to vďaka silikónom, ktoré však očné okolie nezaťažujú.
     
     
    Ja vyslovene vodeodolné výrobky nepoužívam a jediná vodeodolná maskara, ktorú mám doma, nakoniec vodeodolná nie je (o tom však v inom článku), takže odlíčenie vodeodolných výrobkov neviem posúdiť, ale pokiaľ ide o bežné líčenie, s tým si skutočne hravo poradí. Keby som to mala prirovnať, tak akoby ste sa odličovali micelárnou vodou, keďže nezanecháva mastný pocit.
    Na nete som sa stretla s radou, že by sa mal tento odličovač nanášať na vlhký tampónik a až následne odlíčiť. Ja som ho používala normálne aj s navlhčeným tampónikom a v oboch prípadoch sa mi odličovalo v pohode.
    Čo sa týka jeho úbytku, tak sami vidíte, koľko je minuté asi po mesiaci každodenného používania, takže si myslím, že sa tak skoro neminie. 
     
     
    Ak hľadáte výrobok na odlíčenie očí, ktorý vám odlíči aj vodeodolné líčenie, je nemastný, neparfumovaný, je vhodný aj pre užívateľov kontaktných šošoviek (čo môžem potvrdiť), neštípe, nedráždi, nevysušuje a krásne odlíči, tak potom toto je výrobok, ktorý rozhodne stojí za vyskúšanie. O jeho kvalite svedčí aj  titul „DOPORUČENO AVS-ČR“ od Asociácie vizážistov a stylistov Českej republiky.
     
    Za mňa tento výrobok teda určite áno, ale má však jednu jedinú nevýhodu a tou je jeho cena, ktorá je na oficiálnej stránke 22,50 Eur :-( Za odličovač si myslím, že sa hýbeme už v dosť vysokých cenových hladinách, ale snáď sa dá zohnať aj v akcii za lepšiu sumu.
    Bližšie info nájdete tu.

    Pri písaní článku som objavila niektoré výrobky Mary Kay značky aj na eshope na nete, takže ak vám vadí vyslovene predaj cez kozmetické poradkyne, môžete si ich sami zakúpiť.

    A čo vy? Máte radi značku Mary Kay? Aký je váš obľúbený výrobok tejto značky?

     

    Žiadne komentáre:

    Zverejnenie komentára