nedeľa 8. januára 2017

Zelený čaj - môj ranný životabudič


Určite každý z vás potrebuje ráno na svoje prebudenie nejaký životabudič. Niekto siahne po káve, iný po cigarete, no a ja siaham po šálke dobrého zeleného čaju. Bez zeleného čaju si svoje ráno už neviem predstaviť a keď zrovna ráno nestíham a vynechám ho, cítim na sebe, že mi niečo chýba. Okrem toho je skvelým pomocníkom na zahriatie v týchto chladných dňoch, šálka horúceho čajíka po príchode do práce je skvelým rozmrazovačom :-) V dnešnom článku vám chcem predstaviť dva zelené čaje, ktoré aktuálne patria medzi mojich obľúbencov :-)




dmBio Zelený čaj Sencha

Značka dmBio sa čoraz viac začína u mňa tešiť veľkej obľube a zelený čaj patrí medzi minuloročné novinky, ktoré môžete nájsť v predajniach dm drogérií. V ponuke značky dmBio je široký výber čajov, no zelený čaj je moja topka a preto som sa rozhodla ho vyskúšať.
Balenie je jednoduché, dýcha z neho príroda. V papierovej krabičke sa nachádza 20 vreciek po 1,5 g. Vrecká sú kvalitné, ešte sa mi nestalo, že by boli niekde natrhnuté a čaj by bol potom vysypaný po celej šálke.
dmBio zelený čaj Sencha sa vyznačuje typickou chuťou zeleného čaju, ktorý sa hrdí označením Bio, nakoľko pochádza z ekologického poľnohospodárstva. Jeho chuť je čistá, ničím nerušená, jednoducho pravý zelený čaj bez akýchkoľvek umelých prísad. Pri zelených čajoch je typické, že sa lúhujú kratšie ako čaje ostatné a zväčša im stačia tri minúty, čo platí aj pri tomto čajíku.
Ak máte radi klasiku v rámci zelených čajov, určite vyskúšajte dmBio zelený čaj Sencha, ktorý vzhľadom na jeho kvalitu vôbec nie je drahý, jeho cena je 0,99 Eur, čo je podľa mňa super, nakoľko zohnať tak kvalitný zelený čaj pod 1 Euro je zázrak.




Das gesunde PLUS Zelený čaj Vanilka

Ak máte radi zelený čaj s netradičnými príchuťami, tak potom siahnite po vanilkovom zelenom čaji od značky Das gesunde PLUS, ktorú tiež nájdete v dm drogériách. Keď som si tento čaj kupovala prvýkrát, bola som veľmi zvedavá, ako kombinácia zeleného čaju a vanilky môže fungovať a poviem vám, fungujú spolu skvele. Je to príjemná zmena, ak ste typickej chute zeleného čaju už nasýtený. 
Opäť pekné balenie, v tomto prípade sa v krabičke nachádza až 25 vreciek po 1,75 g, pričom tieto vrecká sú ešte samostatne balené v papierovom obale. Opäť sú vrecká kvalitné, netrhajú sa. Čo sa mi ešte na balení tohto čaju páči, tak v jeho spodnej prednej časti si ho môžete otvoriť a vrecká už odtiaľ zľahka vyťahujete.
Čo sa týka jeho zloženia, tak podiel zložiek je nasledovný : zelený čaj 93%, vanilková aróma 6%, vanilkový prášok 1%.
Keď si ku vrecku privoniate, cítite z neho jemnú vôňu vanilky miešanú so zeleným čajom. Po jeho zaliatí celú miestnosť zaplní jemná vanilková vôňa a keď ho mám v práci, každý kto vojde do kancelárie sa pýta, že čo mi to tam tam krásne vonia :-) Opäť sa odporúča lúhovať 2-3 minúty a potom je už pripravený, aby ste si ho mohli vychutnať.
Ak vás táto kombinácia oslovila, zoženiete tento čajík v dm drogériách za cenu okolo 1,50 Eur.

A čo vy? Aký je váš životabudič? Ak máte radi zelený čaj, ktorý je váš favorit?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára