štvrtok 23. februára 2017

Topvet - Grapefruit - 100% silica

Máte doma aromalampu? Používate rastlinné silice? Pre mňa to bola donedávna neznáma, som skôr sviečkový typ, ale keď sa ku mne dostala rastlinná silica od značky Topvet, rozhodla som sa, že si aromalampu zaobstarám a teraz nechápem, ako my mohol takýto kúsok chýbať. Nielenže je pekným doplnkom v obývačke, ale má aj skvelé využitie. 


Silice sa v rámci aromaterapie používajú na zmiernenie ťažkostí, napr. spomínaný grapefruit má antidepresívne účinky, zvyšuje imunitu, upravuje nízky krvný tlak, tlmí prejavy pri respiračných problémoch a prechladnutiach. Inhalácia silice pomáha pri bolestiach hlavy a v počiatočných fázach migrény.


Topvet Grapefruit 100 % silica sa nachádza v papierovej krabičke, ktorá ukrýva sklenú fľaštičku s obsahom 10 ml. Silica je v podstate éterický olej, v tomto prípade žltej farby, ktorý nádherne a intenzívne grapefruitovo vonia. Silica sa môže použiť na inhaláciu, do kúpeľa, na masáže, do aromalampy. Dávajte si pozor, aby ste silicu nepoužili v nezriedenej podobe na pokožku a tiež pred následným opaľovaním !!!  


Podľa toho, ako chcete silicu využiť, aplikujte pár kvapiek do aromalampy, priamo do kúpeľa alebo do masážnej emulzie.
Ja túto silicu používam vyslovene iba do aromalampy, nalejem trošku vody a pridám pár kvapiek silice. Zapálim sviečku a oddám sa relaxu a pohode. Miestnosť okamžite zaplní krásna citrusová grapefruitová vôňa, ktorá krásne vzduch prečistí a osvieži. V poslednej dobe ma akosi častejšie bolí hlava, tak ak mám možnosť, nalejem silicu do aromalampy a počiatočná bolesť postupne pominie. Vôňa sa uvoľňuje postupne, až kým sa voda vyparí.


Okrem vplyvu na zdravie má použitie aromalampy aj mierne romantický charakter, takže na spríjemnenie večera je to fajn vecička. 
Ak vám vôňa grapefruitu nevyhovuje, môžete si vybrať z ďalších vôní ako bergamot, citrónová tráva, levanduľa a množstvo ďalších. 
Kombinácia aromalampy a silice je podľa mňa skvelým tipom do týchto ešte chladných večerov, preto ak vás zaujala, zoženiete túto grapefruitovú silicu za 98 Kč, čo je približne 3,60 Eur.

A čo vy? využívate aromalampy a rastlinné silice?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára